Dieta wegetariańska

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

18.06.2018

 

Tradycyjna kaszka  manna na mleku roślinnym  z rodzynkami 150 ml

Mix kanapek żytnim pieczywem z jajkiem na twardo  

Herbatka owocowa  bez cukru 150 ml 1,3,7,

Zupka kalafiorowa

z ziemniaczkami bez zabielania

(wywar warzywny)  250 ml

Makaron pszenny z sosem

warzywnym  200 g

Kompot owocowy bez cukru 150 ml

1,3,

 

 

Kisiel owocowy

Wafel ryżowy

7

Wtorek

19.06.2018

Tradycyjna owsianka na mleku roślinnym  150 ml
Kanapeczki z pieczywem żytnim z pastą z cieciorki  z sałatą

Herbatka owocowa bez cukru 150 ml 1,3,7,

Delikatna  zupka szczawiowa   (wywar warzywny)  250 ml

Domowe naleśniczki z dżemem

Kompot owocowy bez cukru 150 ml

1,3,7,

Ciasto domowe  70 g

Arbuz

7

Środa

20.06.2018

Płatki ryżowe na mleku  roślinnym  150 ml
Kanapeczki z żytnim pieczywem z domowym paprykarzem 

                   Herbatka owocowa bez         cukru 150 ml 1,3,7,

Tradycyjny rosół z makaronem  pszennym  (wywar  z  warzywami) 250 ml

Delikatny kotlecik z brokuła w sosie rozmarynowym  60 g z kaszą pęczak 100 g i colesław

 50 g Kompot owocowy bez cukru 150 ml

Domowe racuchy z jabłkiem 100 g

 

Herbatka owocowa bez cukru

 

1,3,7

Czwartek

21.06.2018

Płatki czekoladowe na mleku roślinnym  150 ml
 Kanapeczki z żytnim pieczywem  z pastą z łososia i świeży ogórek  

Herbatka owocowa bez cukru 150 ml 13,7,

Delikatna zupka z młodą kapustką i koperkiem (wywar warzywny)   250 ml

Pampuchy z sosem

Kompot owocowy bez cukru  150 ml

 

3

   Budyń z sokiem malinowym

na mleku roślinnym

Chrupki kukurydziane i

Herbatka owocowa bez cukru

7

Piątek

22.06.2018

Kasza jaglana  na mleku roślinnym

150 ml
 Dżem  , pieczywo żytnie , rzodkiewka  

Herbatka owocowa bez cukru 150 ml 13,5,

Delikatna zupka włoska 250 ml

Rybka pieczona z sosem śmietanowo-koperkowym   60 g, ziemniaczki 100 gotowane, marcheweczka z jabłuszkiem 50 g

Kompot owocowy bez cukru 150 ml

Sałatka owocowa 70 g

Wafel kukurydzany

1,3,7,

              

Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut). 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie). 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).12. Dwutlenek siarki. 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, , Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

   25.06.2018

 

Owsianka  na mleku roślinnym  150 ml

Pieczywo żytnie z jajkiem na twardo i świeżym ogórkiem

Herbatka owocowa  bez cukru 150 ml

,

Zupa warzywna z makaronem    

(wywar warzywny z sezonowymi warzywami i makaronem)  250 ml

Gulasz warzywny

100 g kasza gryczana 100 g

Kompot owocowy bez cukru 150 ml

 

 

Budyń na mleku roślinnym

Wafel ryżowy

Wtorek

    26.06.2018

Płatki ryżowe na mleku roślinny z owocami  150 ml
Grahamka z pasta warzywną i świeżym pomidorkiem

Herbatka owocowa bez cukru 150 ml

Delikatna ogórkowa  z ziemniakami  (wywar z warzywami i ogórkami kwaszonymi i ziemniaczkami)   250 ml

Pyzy 200 g

Kompot owocowy bez cukru 150 ml

Koktajl z owocami

sezonowymi 100 g

Pieczywo żytnie

Środa

    27.06.2018

 

Kasza kukurydziana na mleku roślinnym  z musem z owoców sezonowych 150 ml
 Pieczywo żytnie   powidła śliwkowe

Herbatka owocowa bez cukru 150 ml

 

Krem z marchwi z groszkiem ptysiowym   250 ml (wywar warzywny)

Klopsiki warzywne 100g  w sosie ziołowym, ziemniaczki gotowane 100 g  mix sałat z rzodkiewką 

 50 g Kompot owocowy bez cukru 150 ml

Ryż z musem

jabłkowym 150 g

 

Czwartek

   28.06.2018

Kakao na mleku 150 ml 

Pasta z łososiem pieczywo żytnie

Delikatna zupka z młodą kapustką i koperkiem   (wywar warzywny) 250 ml

Leczo warzywne z sezonowych warzyw  z ryżem 200 g

Kompot owocowy bez cukru  150 ml

 

Smoothe  owocowe    100 g

Pieczywo żytnie   

Piątek

  29.06.2018

Płatki pszenne na mleku  

150 ml
 Pasta z tuńczykiem , pieczywo mieszane,  

Herbatka owocowa bez cukru 150 ml

Delikatna zupka porowa  z ziemniaczkami (wywar z warzywami) 250 ml

Filet z miruny pieczony na  parze 60 g, ziemniaczki 100 gotowane, sałatka  z ogórka kwasznego50 g

Kompot owocowy bez cukru 150 ml

Ciasto domowe  70 g

owoc

 

Herbata owocowa bez cukru 150 ml