Dieta bezmleczna

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

19.02.2018

 

Kasza jęczmienna  na mleku roślinnym z rodzynkami 150 ml

Kanapeczki z żytnim pieczywem   z szyneczką wieprzową, szyneczką drobiową ,  świeży ogórek 1 szt

Herbatka z owoców leśnych     bez cukru 150 ml

Tradycyjny krupniczek  250 ml

Makaron kukurydziany 100

z sosem ratatule i warzywami

 100 g

Kompot owocowy bez

cukru 150 ml

 

 

Mus owocowy 

100 g

Chrupki kukurydziane 5 szt

Wtorek

20.02.2018

Kleik ryżowy na mleku roślinnym z musem z jabłek 150 ml
  Kanapeczki z żytnim pieczywem z indykiem  i świeży pomidorek

1 szt

Herbatka miętowa  bez cukru 150 ml

Krem z cieciorki i pomidorów  

250 ml

Tradycyjny kotlecik schabowy 60 g, ziemniaczki gotowane , 100 g buraczki gotowane 50 g

Kompot owocowy bez cukru 150 ml

Koktajl bananowo-porzeczkowy 

100 g (mleko roślinne)

Wafel kukurydziany

Mandarynka 1 szt

Środa

21.02.2018

Płatki ryżowe na mleku 150 ml
Kanapeczki z żytnim pieczywem z domowym paprykarzem 1 szt sałata    

Herbatka z cytrynką  bez cukru 150 ml

Delikatny biały barszczyk z ziemniakami    250 ml

Pierogi ze szpinakiem (na mące kukurydzianej) 150 g, colesław 50 g  

Kompot owocowy bez cukru 150 ml

Deser ryżowy z owocami 

100  g

 

Herbata z cytryną bez cukru

ml

Czwartek

22.02.2018

Domowy budyń z kaszy jaglanej   na mleku na wodzie z sokiem malinowym 150 ml
 Kanapeczki żytnie z szyneczką wieprzową  1 szt, świeża papryka 

Rumianek  bez cukru 150 ml

Krem z dyni 250 ml

Rolada drobiowa w sosie własnym 60 g ryż gotowany 100 g , warzywa po meksykańsku 50 g

Kompot owocowy bez cukru  150 ml

Pieczywo żytnie z domową nutellą  

Jabłuszko ½ osoba

Rumianek bez cukru 150 ml

Piątek

23.02.2018

Kasza kukurydziana na mleku roślinnym

150 ml
Pasta  z soczewicy z pieczywem żytnim , rzodkiewka  

Herbatka owocowa bez cukru 150 ml

Delikatna zupka włoska 250 ml

Ryba po grecku z duszonymi  warzywami (tilapia)  60 g, ziemniaczki 100 gotowane,

Kompot owocowy bez cukru 150 ml

Muffinka 1 szt  (bezmleka i jaj)

Banan ½ na osobę

Herbatka owocowa bez cukru

150 ml

               

 Numery alergenów występujących w posiłkach:
1. Zboża zawierające gluten (pszenica, żyto, jęczmień, owies, orkisz, pszenica, kamut). 2. Skorupiaki i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).3. Jaja i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
4. Ryby i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 5. Orzeszki ziemne (arachidowe i produkty przygotowane na ich bazie).6. Soja i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).
7. Mleko i produkty pochodne  (produkty przygotowane na ich bazie).8. Orzechy (migdały, orzechy laskowe, orzechy włoskie, orzechy nerkowca, orzechy pekan, orzechy brazylijskie, orzechy pistacjowe, orzechy makadamia lub orzechy oraz produkty przygotowane na ich bazie). 9. Seler i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie). 10. Gorczyca i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).
11. Nasiona sezamu i produkty pochodne (produkty przygotowane na ich bazie).12. Dwutlenek siarki. 13. Łubin (produkty przygotowane na ich bazie).14. Mięczaki (produkty przygotowane na ich bazie).Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: ziele angielskie, liść laurowy, majeranek, oregano, bazylia, zioła prowansalskie, , Zgodnie z informacjami od producentów mogą one zawierać śladowe ilości: glutenu, mleka, jaj, soi, selera i gorczycy.