Dieta bezglutenowa

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

16.04.2018

Zupka na mleku roślinnym  z płatkami ryżowymi 250ml

Kanapeczki z chlebkiem bezglutenowym wędlinką wieprzową, drobiową

 i świeżym ogórkiem

Herbatka owocowa bez cukru 150 ml

Delikatna zupka jarzynowa 250 ml

Makaron (bezglutenowy) z musem owocowym  150 g

Kompot owocowy bez cukru

Domowy budyń na mleku roślinnym   100 g

Chrupki kukurydziane

 

Wtorek

17.04.2018

Kasza kukurydziana  na  mleku roślinnym z rodzynkami 150 ml

 Kanapeczki z bezglutenowym pieczywem i z kiełbasą krakowską i  sałatą 1 szt

Herbatka owocowa bez cukru 150 ml

 

Krem dyniowy bez zbielania 250 ml

Pałeczka z kurczaka 60 g z risotto warzywnym 150 g

Kompot owocowy bez cukru 150 ml

Koktajl owocowy (same owoce) 100 g

Wafel ryżowy  

Środa

18.04.2018

Ryż na  mleku  roślinnym 150 ml
Kanapeczki z bezglutenowym pieczywem białym z domowym pasztetem (bezglutenowym) i ogórkiem kiszonym  1  szt

Herbatka owocowa bez cukru 150 ml

 

Domowy rosołek  z makaronem

i marchewką 250 ml

Pierogi ze szpinakiem (bezglutenowe) 3  szt surówka z marchewki i jabłuszka

Kompot owocowy bez cukru 150 ml

 

Ryż zapiekany z jabłkiem 100 g

 

Czwartek

19.04.2018

Kakao (Karob) na mleku roślinnym 150 ml
  Paróweczki drobiowe pieczywko bezglutenowe

 

Delikatna grochóweczka dla najmłodszych  250 ml

Wieprzowa pieczeń rzymska  60 g ziemniaki gotowane 100 g i buraczki gotowane 50 g

Kompot owocowy bez cukru 150 ml

 

 

Ciasto zebra 50 g (bezglutenowe)

Mandarynka  1szt

Herbatka owocowa bez cukru 150 ml

 

Piątek

20.04.2017

Kasza jaglana  na mleku roślinnym  z sokiem malinowym 150 ml
 Kanapeczki  z bezglutenowym pieczywem z domową pastą jajeczną ze szczypiorkiem i świeża rzodkiewką 1 szt

Herbatka owocowa bez cukru

150 ml

 

Delikatna  zupka kalafiorowa 250m ml bez zbielania

Ryba po grecku (mintaj)  100 g, ziemniaczki gotowane 100g,

Kompot owocowy bez cukru 150 ml

 

Mufinki 1 szt (bezglutenowe)

Banan ½ na osobę

Herbatka owocowa bez cukru 150 ml