Jadłospis

 

DATA

ŚNIADANIE

OBIAD

PODWIECZOREK

Poniedziałek

21.05.2018

Kasza manna na mleku z sokiem malinowym 150 ml

Kanapeczki z mieszanym pieczywem ciemnym i jasnym z wędlinką wieprzową, drobiową

i żółtym serkiem oraz białą rzodkwią 1 szt

Herbatka owocowa bez cukru

Delikatny zupka jarzynowa

z fasolką szparagową 250 ml

Sos boloński z makaronem 200 g

Kompot owocowy bez cukru

Domowy kisiel 150 g

Chrupki kukurydziane

Wtorek

22.05.2018

Mix płatków pszennych na mleku 150 ml
Domowy serek z owocami bułeczka pszenna 1 szt

Herbatka owocowa bez cukru

Wiosenną zupka szczawiowa 

250 ml

Delikatne kuleczki wieprzowe 100g w sosie pomidorowym z kaszą jęczmienną 100 g i surówką z młodej kapustki z koperkiem 50 g

Kompot owocowy bez cukru

Kanapeczki z wędlinką

wieprzową

Herbatka owocowa

bez cukru

Środa

23.05.2018

Tradycyjne płatki ryżowe na mleku 150 ml

Chlebek wiejski, ziarnisty i razowy z masełkiem i z kiełbaską krakowską

i sałatą
Herbatka owocowa bez cukru

Barszczyk ukraiński z młodych buraczków 250 ml

Pierogi z owocami i śmietaną 200 g

Kompot owocowy bez cukru

Kajzerka z domową nutellą

Arbuz

Herbatka owocowa 

bez cukru

Czwartek

24.05.2018

Kasza kukurydziana na mleku 150 ml
Kanapeczki z mieszanym pieczywem z domowym paprykarzem szt

Herbatka owocowa bez cukru

Domowa ryżanka 250 ml

Tradycyjny smażony kotlecik schabowy 60 g, ziemniaczki gotowane, 100 g , mizeria 50 g

Kompot owocowy bez cukru 


Koktajl owocowy 100 g

Świeżo pieczony francuski

Jabłuszko ½ na osobę

Piątek

25.05.2018

Jaglanka na mleku

150 ml
Kanapeczki z mieszanym pieczywem z żółtym serem

 i świeżym pomidorkiem

Herbatka owocowa bez cukru

Delikatna zupka wiosenna z młodą kapustką i koperkiem 

250 ml

Rybka pieczona w sezamie 60 g ziemniaczki gotowane 100 g marchewka groszkiem 50 g

Kompot owocowy bez cukru 



Budyń waniliowy 150 g

Wafel ryżowy

Owoc